Hellig Handling – konfirmantbok

Ny konfirmantbok
- en nøkkel til kirken
- en veiviser gjennom Bibelen
- en gave for konfirmant og folkekirke

Hellig Handling er en håndbok både for konfirmant og lærer. Oppgavene er selvinstruerende. Boka tar utgangspunkt i gudstjeneste og dåp, i konfirmasjon, bryllup og gravferd. Boka inneholder ingen kule påfunn, men beskriver enkelt og liketil folkekirkens liv og ritualer, tro og fellesskap. Vi tror slik vi ber.

Menighet innlogget som BEDRIFTSKUNDE får 30% rabatt ved kjøp av min 5 stk. 

Les merShow less
kr 278.00
Målform
  • Bokmål
  • Nynorsk
Referanse:
59-939
Beskrivelse

Hellig Handling vil være en ressurs både for konfirmanter, ungdomsledere og for voksne lenge etter konfirmanttiden. Her finnes praktisk informasjon om livet i kirken og hvordan de kirkelige ritualene gir hjelp til en kristen tro og livstolkning. Dette er nyttig håndbok for ethvert voksent medlem av Den norske kirke, og en veileder for den som ønsker dåp og medlemskap i kirken.

Bokmål/Nynorsk
200 sider gjennomillustrert.

Boka gjengir tekstavsnitt fra hele Bibelen med fokus på Lukasevangeliet.
Ny norsk kirkekunst av Tor Lindrupsen.
Strektegninger: Ester Katrine Hjellum.
Tekst: Kåre Rånes.
Nynorsk: Norunn Stendal Aksnes.

Boka

Den røde tråden i bokas fire deler er det som skjer ved dåp og gudstjeneste, konfirmasjon, bryllup og begravelse. Med utgangspunkt i disse kirkelige handlingene gir boka en enkel innføring i kristen tro og etikk. De hellige handlingene i kirken forteller oss at hele livet er hellig.


 

Mer enn en bok

EN NØKKEL TIL KIRKEN

Hellig Handling gir konfirmantene en nøkkel til kirkerommet, til det som skjer der og til de kristne symbolene. Troslæren forankres i sansing og erfaringer. Kirkerommet kan bli det beste læringsmiljøet for 15-åringer hvis de får være aktivt med som deltakere. Liturgiene inneholder kirkens troslære i en sum. Vi lærer slik vi ber.

EN VEIVISER GJENNOM BIBELEN
Hellig Handling gjengir tekstavsnitt fra hele Bibelen og særlig fra Lukasevangeliet. Dersom konfirmantbudsjettet tillater det, kan boka gjerne brukes sammen med heftet "LUKAS-Bibelen lett å lese" fra Bibelselskapet/Verbum. Ellers vil et klassesett med bibler være nyttig.
https://bibel.no/nettbutikk/lukas-bibelen-lett-%C3%A5-lese

EN GAVE FOR KONFIRMANT OG FOLKEKIRKE
Hellig Handling inneholder mange gjøre-oppgaver, ikke bare svare-oppgaver. Med utgangspunkt i det som skjer i gudstjenesten og de kirkelige handlingene peker oppgavene mot konfirmanten selv og mot våre vanlige liv utenfor kirken. Oppgavene vil skape verdifull stilletid i løpet av en konfirmantsamling, eller de kan gjøres hjemme. Konfirmanten kan skrive, tegne eller lage en collage av utklipp og bilder.

ET VERKTØY FOR GODE OPPLEVELSER
Hellig Handling inneholder flere liturgier til andakt i konfirmantgruppa. Som formidling i andaktene kan mange av kapitlene i boka brukes. Her finnes det både bibeltekster og tekster til ettertanke. Liturgiene kan også brukes til rollespill og andre felles opplevelser.


ET HENDIG VERKTØY
Særpreget i boka kommer også til uttrykk i layout og utforming. Spiralryggen gjør at boka kan slås helt opp, slik at oppgaver og avsnitt skal kunne brukes i kirken, på kirkegårdsvandring eller på leir, uten at boka selv kommer i veien.

Til boka finnes det også en kort VEILEDNING med tips til andakt, rollespill, kirkegårdsvandring m.m.

Les merShow less
Produktdetaljer
59-939
Sist vist
kr 278.00
Ny konfirmantbok- en nøkkel til kirken- en veiviser gjennom Bibelen- en gave for konfirmant og folkekirke Hellig Handling er en håndbok både for konfirmant og lærer. Oppgavene er selvinstruerende. Boka tar...
5 andre produkter i samme kategori:
kr 120.00
Her beskrives innhold og metode i et nøtteskall. Fin for årsplanlegging. Fin gjennom året for lærer og hjelpeledere. "Hellig Handling"- mye mer enn en bok- en nøkkel til kirken- en veiledning gjennom Bibelen- en...
kr 12.00
Kortet inneholder en enkel bønn som voksne kan be for konfirmanten. La konfirmanten skrive navnet sitt i kortet, og ta det med eller sende kortet til en fadder eller en annen voksen i familien.
kr 8.00
Denne mini-bønneboka er ikke større enn et visittkort. Kortet kan brettes ut til åtte sider med hverdagsbønner, "dagens sukk" og "dagens takk" og Fader vår, og med kontakt-info til Kirkens SOS. HALLO egner seg som...
kr 180.00
Nye bønner til konfirmasjonsgudstjenesten ble vedtatt av Kirkemøte høsten 2021. Vi har trykt hver bønn med sin egen illustrasjon på 12 vakre kort. Se bønnene under EGENSKAPER / PRODUKTDETALJER. Motivene er laget av...
Veien er et smart mobilspill for konfirmanter med behov for tilrettelagt undervisning. Spillet vil også være en fin døråpner til kirken og til livet for alle barn og unge. VEIEN er gratis i App STore og Google Play...

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.